Skoči na vsebino

FOV nastavitve?


mihagapiha

Recommended Posts

Zdravo!

Danes sem malo bral o FOV nastavitvah in ugotovil (izracunal), da je moj vFOV (glede na samo en 24" monitor in skoraj 90cm oddaljenost od zaslona) "le" 18-19 stopinj. V primerjavi z default nastavitvijo 56 stopinj je kar razlika, moram reci. Na netu pisejo da naj bi bil to vertikalni FOV, ceprav v AC nikjer ni videti da bi bil specificno omenjen vertikalni.

Prvi krog sem imel kar nekaj tezav, se posebej na neznani progi (sem izbral eno ki je se nisem peljal). Nato sem sel na bolj poznano in je bilo lazje, vendar mi v ovinkih precej manjka "vidnega polja". Zvecer bom probal se en mod, ki sem ga zasledil (vendar ga moram se poiskati), ki naj bi premikal sliko glede na obrat glave (uporablja webcam za sledenje).

Kaksne nastavitve uporabljate vi? Imate kolikor toliko realen FOV, ali ne?

LP!

Link to post

Na začetku sem se tut js matru s čim bolj realnim FOV-ov, ampak če nimaš treh ekranov enostavno nima smisla. Preveč slabih lastnosti(vidno polje, občutek hitrosti). Tako, da sedaj vozim na slabe 60. Naprimer FOV na oculusu je 48 in je kao 1:1. 

Link to post

Pri naših malih monitorjih in preveliki oddaljenosti je težko nastavit realni FOV. Predstavljaj si koliko bi v avtu videl, če bi gledal skozi luknjo v velikosti tvojega ekrana. Če bi imel 3 monitorje, se da že precej bolj realno nastavit, da še vseeno kaj vidiš ven.

Jst mam na 24" nastavljen 45 FOV v AC.

Link to post

Sem se dobro uro igral z Opentrack in ARUCO kartico na glavi (se dobro da sem sam doma :)), pa mi ni uspelo priti do nastavitev, da bi dobro zaznal yaw. Na koncu nastavil mapping in je "se kar" delalo, samo vmes slabo zaznava. Zagotovo je problem tudi svetloba. Ampak obcutki so bili pa zanimivi! Se mi zdi pa tole obetavna tehnologija. 

Probal tudi Real Head Motion (http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-1-0-2.4755/), kjer je fajn, da se ti ne trese cela slika, kadar imas FOV na 19 stopinj, s tem da gledanje okrog vezano na obracanje volana mi pa ni bilo prevec vsec. Grem odpeljat kak krog na Paul Ricarda :)

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...