Skoči na vsebino

Paypal


Recommended Posts

Paypal sicer ne uporabljam dolgo,ampak sem naletel na eno težavo. Omenjena storitev uporablja nek varnostni sistem,kjer moraš potrditi plačniško kartico. Na mojem profilu imam sporočilo,da moram potrditi kartico. Napisano je tudi,da bodo za to preverjanje odbili z mojega računa 1.5 €,ki pa jih dobim kasneje nazaj. Torej,ko želim potrditi mojo kartico,je napisano,da moram vnesti neko 4 mestno varnostno Payapal kodo,ampak ne vem kje se ta koda nahaja. Ker tega preverjanja že 1x nisem opravil so mi kartico zaradi varnosti blokirali na PayPal in sem moral dokazovati,da je kartica resnično moja.

Torej kje najti to 4 mestno PP varnostno kodo?

Link to post

To štirimestno varnostno kodo boš našel na izpisku iz banke za to kartico, ko ti bojo zaračunal teh 1,5 EUR

PS: Me je glih Matjaž prehitel...

Uredil - Ale
Link to post

Ker še nisem dobil spiska domov sem šel na banko,kjer sem potreboval cca 15 minut,da sem ji razložil kaj potrebujem in ko je ženska končno skapirala za kaj se gre je pogledala v komp in našla to varnostno kodo,ki pa je od lani avgusta,ko je PayPal preverjal. Za sedanje preverjanje pa bo vidno komaj naslednji teden. Sedaj,če sklepam pravilno se ta koda ziher spreminja z vsakršnim novim preverjanjem,kajne?

Link to post
Pred 1 uro , Matjaž Murn je napisal:

Tako je. A nimaš spletne banke?

Ne :D Imam odprt račun v tujini in tam še nisem urejal tega. Za spletno plačevanje pa imam v SLO še samo to VISA predplačniško kartico,na katero si dajem denar,če želim kaj plačati preko spleta. V Avstriji ta VISA kartica stane kar nekaj € za to si je tam nisem rihtal. Bom pa povprašal na NKBM,če mi lahko zrihtajo to spletno bančništvo.

 

Pred 1 uro , Ale je napisal:

Mislim, da se spreminja, ja. Jaz bi na tvojem mestu na novo kodo počakal in tisto vpisal.

Ja,bom počakal do naslednjega tedna.

 

Če imasta še kaj koristnih nasvetov kar na plano ;) 

Uredil - Matjaž Murn
Doublepost - uporabljaj opcijo Uredi!
Link to post

Imaš še eno opcijo. Če nimaš spletne banke in moraš nekam it, da si napolniš kartico, to lahko narediš direktno na PayPal. Nekje med možnostmi boš mel "top up" (vsaj včasih je bilo tako ime), kjer izbereš znesek in svojo banko (to je pomembno bolj zaradi provizije kot kaj drugo) in si lahko denar nakažeš s čisto navadnim UPN direkt na PayPal. Potem kartice sploh ne potrebuješ :)

Link to post

Amm, dodaš lahko svoj US trr, tako da to ne pomaga kaj dosti :)

Opcija, ki sem jo omenil je, da dobiš na paypalu vse podatke za nakazilo na slovenski trr na podjetje, ki sodeluje s paypalom (eno je TrustPay, če se ne motim). In potem lahko greš na pošto, banko, v mercator :roll: in plačaš položnico kot vsako drugo, da dobiš sredstva direkt na paypal. Če to narediš tekom dneva, so v roku ure-dveh že na paypalu.

Pač plačaš provizijo, ni se ti pa treba ubadati s kreditno kartico - če je pač nimaš

Link to post

Jaz sem si na drugi banki odprl račun, kjer imam tudi Visa kartico. Nekaj dnarja imam tam gor (50€ mogoče), če hočeš kaj več kupit si iz "prve" banke prenesem denar na ta račun. Tako sem praktično zavarovan, tudi če bi šlo kaj narobe mi ne morejo veliko vzet, ker nimam skoraj nič gor :D

Na to Viso imam Paypal vezan.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...