Skoči na vsebino

Direct Drive volani


markop

Recommended Posts

  • Odgovori 51
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zdravo fantje, je bil že čas da se končno oglasim tukaj. Najprej malce opravičila, ker bi se moral že prej, vendar so bili zadnji meseci kar precej adrenalinski in prelomni, tako da bom zdaj probal ma

Hvala fantje Ha moj rig ni vizuelno še tam da bi ga kej posebej predstavljal, imam pa namen nekaj lepega (alu) skupaj spraviti čez poletje. Zaenkrat imam 3 monitorje, OSW + Fanatec F1 volan in HE

Posted Images

Super tole!

Sam sem sicer mnenja, da mogoče raje sam poiščeš in prišparaš še kakšen € - tako ali tako, je to DIY projekt in boš tudi sestavit moral vse sam. 

So pa tole pobožne želje oz. bo tole verjetno naslednji večji upgrade mojega sim-riga (enkrat v naslednjih 5 letih :D ).

Link to post

Na hitro sem seštel in če greš sam v zadevo ni nujno, da prideš ceneje skozi. Zaplete se pri raznih poštninah za te manjše zadeve kot so uporn,... Pol so tu še carina in DDV. Za preračunat. Fanj je tudi, ker je priložena tiskanina, kjer lepo vse povežeš skupaj. Brez tega je en kup kablovja in še nekaj povezovalnih kablov, ki s tem kompletom odpadejo, ker so realizirani na tej tiskanini.

Kakor razumem manjka samo še škatla, kamor zmontiraš vse skupaj in pa seveda volanski obroč.

To sem videl že nekaj časa nazaj. Pol sva 2 tedna od tega z @Danjel T. spila pivo ob njegovem simulatorju in sva se malo pogovarjala o tem. Sicer pa ja. Pobožne želje. Če bi združil vse dobre može v 3~5 letih bi se izšlo :)

Še slika, ki pove marsikaj. Se pri tem sploh splača govorit o razliki med G27, G29,TX,... in podobno ? :)

56c1d4f6014f9_torquelist1.thumb.png.7601

Uredil - MarkoP
Link to post

Se splača mal tole garažo obrnit na glavo , volan je životinja, sm vseen se poraja kakšno podvprašanje..., sicer pa mene mal ganja cenejša varjanta  AccuForce   na koncu pa mal grdo rečeno, ne vem koliko bo za nas v narekovaju laike boljši volan za 2k eur, kot nek th za 500e, , če je volan vsaj 3x boljši NE rečem, ampak močno dvomim...

 

Link to post

AccuForce je po mojem dražji, kajne ? In če pogledaš moj zgornji graf je AccuForce aka "AF" približno pol bolj švoh in nelinearen. Če se splača ? Moje osebno mnenje je, da si kupim G27 ali pa OSW. Vse vmes so majhni izboljšave za precej denarja. OSW je ene 10x boljši od G27 po moči. Da ne govorimo o dead zone in linearnosti. To je že kar faktor.

Na IR pravijo (David Tucker, mož ki skrbi za FFB), da je vse drugo kot direct-drive (DD) volan igrača in da če hočeš zares čutit res vsako spremebo asfalta (grob, gladek,...) je edina pot DD volan. Razlog je tehničen. Po njihovih meritvah avti razvijajo nekje ~12 Nm+ (ne me zdja za besedo lovit) navora na volanski letvi. Če imaš volan, ki je tako močan lahko preslikaš 1:1 podatke iz simulacije na volan in to je pol tisto pravo.

Se pa zadeva plača jasno.

Preberi so tole:

http://boxthislap.org/first-24h-with-osw-lenze/#more-766

 

 

Link to post

Aha aha resno zelo zanimivo!

 

Marko nism gledal cen, se oproščam, če je nekako tako je reč zanimiva, sicer za th 500 rs volan je obljubljenih 15 mili ---- Nm navora,( Force Feedback with industrial motor (Torque 150mNm, 3000rpm, 65W, Ø 52mm/2”) ),  če je podatek točen je enako zelo močan, ma kaj močan če se volan približna realnosti 12nm navora,(ne pa 15 mili nm-ja), nimam pojma kako sploh rečt držat v roki, ok do prvega ovinka po ravnini, povdarjam TH 500 RS im abrutalen navor, ampka ga je le 15mili njutna, se pravi 1,5 nm navora, ta volan pa celo 12nm...

Mene moti mogoče le to, naglas razmišljam, že na th 500, na pc-ju nek iRacing ne moreš voziti niti nad 50%, večina mislim da vozi FFB od 6 do 20%, zakaj bi ti nato prišel zelo prav zelo močan FFB. Meni osebno le zaradi gušta, da ko furam za gušt, furam FFB na 100%, če pa tekmuješ in si natančen, pa moči FFB-ja niti niso več pomebne. Mogoče so pa ti volani VSEENO zelo natančni spodaj, niti ne pride prav FFb moč, ampak občutek, ali vse spremebe na nekem cestišču, močno upam da le to, ker grdo rečeno, lahk naredijo ne vem kakšen volan, močan FFB, ampak načeloma ti ne pride nič prav.

 

Marko ti si že vozil TH 500 RS?, Sprašujem le zato , da vidiš neko spodobno relalno moč FFB-ja, pa svedana na PCju, ne na konzoli, na konzoli pride mogoče do 40% moči.

 

Vse skup je moje menje, spet nism poznavalec tehničnih reči itd

 

 

 

Link to post

Fora teh DD volanov ni končna moč. Ni point, da bo to teb čez robnike lomilo zapestja pa izpahnlo rame. Fora je v tem, da velik bolj čutiš tiste majhne detajle, ki pri teh naših cheap volanih obroča niti mal ne premaknejo, pri DD volanih pa te detajle lahko čutiš. Je pa red, da je najbrž zelo odvisno tudi od simulacije - v iRacingu najbrž to čutiš, v Race07 pa najbrž ne bo nobene razlike :D

 

Link to post

Po mojem se gre tukaj za izgube,nelinearnost in na koncu tudi moč povratnih sil.  Torej nek DD volan ti nudi vse podatke podlaga-vozilo do obroča in ima minimalne izgube,kar se tudi izraža na grafu. Ne vem,če lahko primerjaš G27,TH500 z tem OSW DD volanom. Naj me nekdo popravi,če se motim.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...