Skoči na vsebino

Moja kletna luknja - session room - Alibuggy


AliBuggy

Recommended Posts

Testni voznik se vraca z dvemi slabimi in eno na pol dobro novico :)

 

Navkljub intenzivnemu zaletavanju v ograje in voznji po robnikih ter spuscanju volana v Assetto corsa ni wolan pokazal bolezenskih znakov. Ves vesel se odpravim testirati se mojo primarno igro. No pa smo tam...Skoki z bakico WRX na Finskem v Dirt Rally-ju je volanu dalo vetra in kar naenkrat je bil na displayu light-show jaz pa v drevesih.

Po prven nagonskem odzivu...Pic$%&&! mate&%&/##, da ti je%"#$% mat$$%& sem se sel ,malo v zgorni stuk shladit, ker ni bilo zdravo za volan, da sem takrat v njegovi blizini.

Po kosu kruha in poli salami, sem se odlocil da ponovno odprem quick release in zdej malo bolj detajlno preverim kaj za vraga se dogaja.

No in smo nasli gremlina, ki mi je zadnji mesec paral zivce. Ko sem potem vse skupaj potegnil ven me je cakal naslednji prizor.

2015-10-29-203634.jpg

 

Moj prvi odziv je bil...hvala curaku, koncno sem te dobil! Moja prva teorija je bila cisto pravilna le na napacnem koncu kabla sem jo iskal, ker tukaj se kabel se najmanj vrti.

Malo izolirca in sestavim skupaj, odplejem celo eno dirko z nasimi soforumasi in tudi rally stage je zaenkrat prestal OK.

Zanimivo pri vsem tem pa je da so scvikane tri zicke a meni vsi knofi na HUB-u ki jih je res ogromno delujejo?!? WTF!!! Kamu na cast je pol to tukaj oz. cesa nimam kar bi moral imeti? Lahk imam pa kaksen HACK enablan :)

Skratka, zaenkrat je izolirc resil stvar, kontakti se (zaenkrat) vec ne sprozajo, kako bom pa to permanentno resil pa se ne vem...kaksen elektronik bi znal menda to celo prilotat al kwa? Nov kabel bi bil verjetno bolj pain in the ass.

 

Wooohooo...jutri bo pa spet test pa kaksno piwce za zivce se bo prileglo...nenazadnje bo petek [iz]

 

Link to post
  • Odgovori 266
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kolo dobil v sredo. Svaka cast postarjem in tudi trgovini. Kdor pravi, da v teh casih stvari ne funkcionirajo naj se se enkrat vprasa, kaj vse imamo okoli nas pa se sele sedaj zavedamo, da obstaja. Ni

Nerad delam reklamo za karkoli. Najprej zardi tega, ker imamo vsi svoje prioritete v teh letih ze poslihtane in se nam ze vsem kozla po komercializaciji. Ravno zato sem bil danes odkrito presenec

Vceraj prisel iz prelepga Ptuja, kamor smo ze 6-leto odsli s kolesi na strehi avta penzjonisticno namakat riti v nihove toplice in kolesarit po okolici. Se en teden prej smo obdelali Soco z okolico in

Posted Images

@Ramok: Hej hej Jure, kdaj zdej ti s severa nazaj v nase malo manj mrzle kraje prides?

Tvoj obroc kmalu ne bo hotel vec v Sempas, Pravi, da mu je pri meni kar vsec in da lepo ravnam z njim, pa se dolgcas mu ni tako kot pri tebi, ko mora biti dost cajta sam, pa pri miru ;)

Ja jaz sem tudi vesel, da sem nasel tole stvar in zaenkrat zacasen popravek z izolircem tudi deluje. Majkemi, tolk sem bil ze brez ideje, da sem celo oglas dal za kaksno rabljeno bazo, ker bi me posiljanje in popravilo v DE verjetno stalo glih neki tazga. Tale kabel se bo ze nekak postimal, sem pa vceraj na Fanatec poslal tudi ze mail z mojim sumom na kabel in kaksna je moznost, da samo kabel dobim pa sam zamenjam. Danes jim posljem se slikico pa da vidimo, ce me ne bojo zdej kam poslal, ker sem s HUB-om tko na lahko cez prsu, pa sploh ni bilo nic narobe z njim :(

Sem probal USB tudi, pa mi telefon normalno fila...tko da kaj so te zicke mi res ni jasno, istocasno pa me malo skrbi!?!

Javi se ko prides v domovino..piwo za tegobe, ki sem ti jih na kopal bo z uzitkom po hrlu steklo...pa se enkrat hvala za vso tvojo prijaznost in pomoc...pa seveda tudi za F1 obroc, ki mi je kar k srcu prirastel in sem se ze konkretno nanj navadil, tako da ko sem zdaj spet svoj obroc prijel je bil prvi obcutek, kot da sem se v starega TAM-a vsedel...vozit pa tudi nisem vec znal...no obcutki se pocasi vracajo, F1 obroc pa sploh ni tako slabo imeti, tko da ce ne bo hotu it vec nazaj k tebi, nisem jaz kriv :P

Je pa svojstven obcutek in izkusnja vozit rally z F1 rockam...hehe.

Drzi se in poklici ko prides!

Uredil - AliBuggy
Link to post

Ni panike prostora je veliko,to je od dveh tednov.Na finskem ti dajo 0,15€ na plocevinko tam jih je bilo okrog 350 + plasticne flase. Se je nabralo kar nekaj denarja.:D 

Prostega casa ni veliko se dela od teme do teme.

Link to post

no vidis...pri nas moram pa plocevinko se zguzit skupaj, posortirat, dva tedna hranit pa se mastno placat, da mi jih odpeljejo (in pol oni prodajo)...jaz bi tud kar nekaj refunda dobil ce bi kaj takega pri nas uvedli. Eh Torro kje so tebe solal :D

 

Lepo da ste pridni im lepo da potem tudi malo ventile sprostite, jaz imam nekak tako tudi pri sebi ustiman.

Link to post

Izolir trak je prestal ze kar konkretne teste. Ne me vprasat kaj zdej manjka obracu, ce sploh kej, ker te tri zice niso priklucene. Na F1 rim dela REV display in vibracijski motorcki kar HUB nima in F1 obroc nima tezav s random priziganjem knofov, HUB dela pa popolnoma vse kar premore HUB funkcionalnost za razliko od REV displaya in vibra motorckov v obrocu, cesar po defaultu nima...dela pa 1/3 vec knofov in USB napajanje na obrocu...tko da nima veze...ne bom spajkal skupaj zic, ampak cez odtrgane zice samo nafural hitro spojko al kar kol se ze rece...tista izolacija ko pogrejes pa se skrci. Ce bo pa Fanatec poslal novo zivcenje bom pa zamenjal...skratka spet sem operabilen ...WOOOHOOO  and cheers :D

 

Ker se mi je tako usral s tem problemom bo pa se en model mal jermen sprobaval na mojem FFB 430 Thrustmasterju zdej...karma je lepa stvar. Ramok je bil do mene tako prijazen, moram bit se jaz.

 

Nema veze...ce kdo pircka jaz sem imel dober teden, upam da tudi vi ...cheeers in lep ventilovski petek po napornem tednu...tudi tebi na daljno Finsko Ramok!

 

 

 

Link to post

se opravicujem, samo ne vidim tezave, da nebi postal se komada, ki mi dostikrat zveni v usesu in si ga pozvizgavam, ko je kaj napeto in adrenalin pumpa, sploh ko se dogajaja kaksn event bolj resnega formata.

 

 

 

Link to post
  • 2 weeks later...

moj volan bo dobil novo hrbtenico (main cable ki je bil strgan) za 10€ so rekl pri Fanatecu, ceprav sem dobil  brez veze nov HUB, so se mi zahvalili za investigacijo, imam pa vseen slabo vest, ker bi lahko ze prej diagnosticiral tezavo :(

Imam pa od danes tud novega ISP...Iz 10 let zvstobe Siola sem tokrat presel na Telemach coax in edino kar mi je vazno je latency...ping je sedaj 7ms preko speedtesta, o ceni, downloadu in fleksibilnosti se Telekom lahko skrije. Vesel sem da sem koncno naredil rosado!

 

WOOOOHOOOO

Telekom konglomerat, ki me je skoz jebal (predvsem lokalni oglednik)...ljubav je prosla iz moje strani.

 

>< piwo za vse :D

 

Link to post

Tudi sam sem z Telamach-om zelo zadovoljen (hitra podpora glede težav, korektnost, cena/ponudba,...). Ker pa imam pred vhodom v stanovanje optiko se vedno bolj nagibam,da bi prešel na optiko,ampak tukaj se pa malce zapleta,ker je optika od T2,ki pa sedaj roko na srce ni ravno najboljša izbira.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...