Skoči na vsebino

Wi-Fi


daks

Recommended Posts

Jaz sem mel 100m takega kabla do frenda, pa je nekdo vmes pokosil na pol... pa smo dali samo žičko na žičko iste barve (sleč mal žicko) pa izolir trak skozi vsako in na koncu skozi vse, pa je delal bp pol še nekaj let... :P

Link to post

Utp kabel pa ja ni neka mojstrovina, da bi moral biti ne vem kakšen majster :). Še največ težav sem imel ko sem se moral sprijaznit, da bom moral odštet 40 evrov(oziroma tukaj nekje je bilo) za te klešče :). Z Wi-fi-jem pa je bilo pri meni tako. Stvar je delovala izjemno stabilno, lahko celo rečem da bolj kot na kablu(kjer moram enkrat do dvakrat na mesec vse skupaj resetirat). Online igranje brez enega samega problema(ovira je bila stena in jedilni kot), je pa res da ima matična wi-fi reciver že vgrajen in tudi router je mrcina kar se dosega signala tiče, zraven tega pa sem namestil še tomato firmware, ki še poveča stabilnost. Tako da če imamo vse tako kot mora in deluje tako kot je zamišljeno, stvar v praksi deluje povsem enako stabilno in hitro kot na kablu. 

 

Iz osebnih prepričanj(veliko bolj mirno spim) ali pa bolje nezaupanja v neškodljivost teh tehnologij ki oddajajo mikrovalove v prostor pa sem šel nazaj na kabel. In danes bi vsakemu svetoval(kdor pač ima to možnost), sploh tistim, ki imajo domovanje še v izgradnji(njim bo najlažje) da zraven električne napeljave(dobro ne ravno skupaj, da ne bo kakih motenj) vržejo še nekaj utp kabla. Wi-fi-ja in podobnih elektromagnetno sevajočih tehnologij pa se izogibajte kjerkoli je mogoče. Ne mislim zdaj širit krive vere, vendar sem zelo skeptičen do tega, da vsakodnevno, večurno izpostavljanje impulznim mikrovalovom na dolgi rok ne škoduje nečemu tako majhnemu in občutljivemu, kot so naše celice v organizmu. Sploh tistim, ki se redko gibljejo in večino delovnika ali prostega časa presedijo in se niti drugače ne gibajo veliko.

Link to post

Evo še en video, kjer sicer naredi crossover varianto, ampak je postopek enak kot pri vseh standardih(T568B ali T568A). Pač izbereš primerno barvno lestvico za določen standard ostalo je pa vse enako.

 

Ampak ne za 40€, tiste za 13€ so čisto ok, sploh če misliš to uporabit 5x v naslednjih 10 letih  :)

(odsvetujem pa kaj cenejšega, meni so ene za 8€ kar razpadle v rokah lol)

 
+1, jaz sem takrat pač nujno potreboval in imeli so samo te, katere so še za telefonski adapter, zato so dražje, ampak danes jih zagotovo dobiš ceneje in če potrebuješ samo za utp tudi kupiš takšne klešče ki imajo samo RJ45 opcijo(utp kabel) ali še bolje če si jih lahko kje sposodiš, če rabiš samo enkrat ali dvakrat.
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...