Skoči na vsebino

Kako začeti?


N.K.

Recommended Posts

Živijo! Sem Nik, star 13 mlečnih in prihajam iz Trbovlje. Forum spremljam že en čas, danes pa sem se prijavil da malo poklepatam in izvem kaj novega. Skratka, kot piše v naslovu bi se rad začel "poglabljati" v kakšne resnejši igre, predvsem da izpilim tehniko vožnje, ki, roko na srce žal ni najboljša. Sicer je pa res, da se mi nikoli "ni dalo" učiti, tako da... -.-

Skratka, doma je igra Richard Burns Rally (RBR). To igro je nabavil moj foter (P.K. v virtualnem svetu, aktiven na rally forumih, saj je bil na SLO rally sceni dobrih 8 let) v iskanju tega kot jaz - začetniške dirkaške igre. Skratka, takrat ko jo je nabavil sem bil še 6 letni mulc, ampak petrolhead po duši, česar sem se seveda "naučil" od fotra. Takrat je foter dokupil še volan (takrat še v SIT, nekje 150€ recimo) Logitech Driving Force Momo. Ta volan je bil pa res odličen, guma na drsela iz rok, lep dizajn, mize se je držal kot klop, gumbi prijetni na otip etc. Takrat sem nekako začel biti na kompu, tako da sem to dirkačino kar dosti preigral, oz. šlo je bolj za zabavo. (zaletavanje, vožnja po koruzi, "plavanje", zaianje v ljudi, podiranje dreves..) Po 2h letih je volan šel v 3PM ker je bil izpad elektrike in ga je skurilo, oz. ga ni več zaznalo. Res škoda mi ga je še vedno, R.I.P. No, nadomestil ga je novi Logitech Formula Force Ex. Spet pozitivne izkušnje, a žal se je predlansko leto odpovedal, no pa saj si je po vseh "mučenjih" mene in fotra vač kot zaslužil počitek.

No, od takrat naprej pa "black age". -.- Fotru se ni več dalo vozit, tako da novega volana ni kupil, meni pa se na tipke tudi ni dalo in sem vse skupaj opustil. V začetku tega leta pa sem "po nesreči" naletel na dirkačino LFS, ki me je spet navdahnila z reli duhom. Sedaj je prišlo do sem, vozim vsak dan, ampak se mi tipkovnica ža malo smili in pa ni najbolje, ker enostavno ne moreš lepo odpeljat. No, sedaj pa sprašujem, s katero igro začeti nazaj? Doma je še vedno RBR, ki me enostavno "vabi" da spet nabavim volan in se je lotim. Potem tudi LFS je odlična igra, ki je bom definitivno še igral. Kaj mi potem še ostane? rFactor sem sprobal in mi totalno NI všeč, ne vem ka kaj sploh še obstaja? Mogoče kakšen iRacing ali kaj podobnega. Žal nimam PS3, sicer bi zagotovo preizkusil GT5. Sicer pa me je tole privedlo do sem:

Povezava!

Torej, cene za ta volan so od 130€ naprej, tule pa akcija za 90. Sicer je bil že "skoraj" doma vendar v LJ ni na zalogi. Samo CE, KP in še nekje pa ne vem več. Izgleda, da mi vikend izlet v Celje ne uide. [jezik12] Pa hvala za vse nasvete!

Link to post

Rfactor je zelo dobra simulacija dirkanja. Vendar je veliko nastavitev volana in takšnih podobnih zadev. Pač se ga je treba navadit.

Glede volana pa tako, če se želiš ukvarjati z simracingom dlje časa in bolj intenzivno, si omisli nakup volana g25-g27. Ker to sta volana vredna svojega denarja. Po občutku na volanu in po moči ffb je precej precej boljši od DFP ali DFGT.Cena pa tudi ni toliko višja. Mogoče bo še tvojega fotra spet potegnilo in bo zopet poprijel za volan. HEHE [ok]

Povezava!

Link to post

mAxL: Ali še ni prišla? Jo pa že en čas napovedujejo, ccc. :| A se že ve, točno kdaj pride na police (In pašnike :P) rFactor je pa krneki. :| Grafika kot na igralnih avtomatih, na begginer daš samo gas in avto sam zavija, tako da moram imet veteran mode, da lahko sam upravljam :| Pol sem dol potegnil Mobikrog progo, dam poleg drugih prog, v špilu je ni... :|

Tico: Hvala za link! Ja, tale volan gledam že lep čas, pa si nikoli ne bi mislil da ga bom dobil za tako ceno! Upam, da bo tale MOJ! Ooo res uno: Najlepša ti dala. Uf, se že vidim kako sučem volan pa šaltam... :P

Link to post

Hehe, zelo zanimivo, najprej dobrodošel in vse pohvale, da malo poveš kaj te zanima in ostalo.

Jutri ti preverim v NM ali je ta volan dobavljiv in ti lahko javim, če pa ni pa preverim za koliko ga dobim v BB+popust in ti enako javim, enako ceno kot ga sam dobim, mogoč ga pa celo že imaš?

Post si sicer tako lepo napisal, da sem kr malo skeptičen, če nista tole s fotrom skup pisala hehe,...

Moti me pa ena reč, nisi le ti ta, ampak non stop te travnike berem, ne vem no, kdor to dela, pa bote vsaj tiho, je kr popularno ratalo, da se eni mal hvalite, vsi vemo da določeni špili, kot kaže ne bodo nikoli dobri, ampak eni bi sigurno bili, če bi folk kupoval kaj več, na koncu pa še to da AC nikakar ne bi smel imet travnatega, zakaj pa ne? Danes ne rabiš veliko, le 10min dobre volje, pregledaš filme, probaš kak demo in ti je hitro jasno kaj je mimo, in pač to ne kupiš, ne pa prvo da se dol potegne, pol se pa še čez špil pluva.

Vem da sem siten, ampak če ste že najmlajši takega mnenja, ne pelje to nikaomor, oz. pelje da bo mogoče na 5 let en dobr špil.

Link to post

N.K. 13 let si star pa si članek napisal ob 22:46? rFactor ti je prelahka simulacija? Zakaj te foter potem ne posadi v kakšen rally avto,če si takšen virtuoz,ker potem še nekaj bo iz tebe! Pa 3PM si menda mislil uro kajne,ker tako mladi fantje pa še ne smejo tako grdo govoriti,sploh pa ne na tako javnem spletnem mestu,kot je Sloracing.

Glede travniških verzij se popolnoma strinjam in če se že dol cukne je itak samo za probo,da se potem lažje odločiš in potem mora slediti nakup,saj drugače ne gre igranje preko spleta (razen WRC serij), ki pa roko na srce ni vredna nakupa :D

Link to post

Veliko so napisali že ostali, priporočal pa bi tudi GTR2!

Najbolj se boš po mojem naučil v LFSju(v kakšnem počasnejšem avtu :)), ker ima ta simulacija zelo progresiveno fiziko(pa tudi FFB je zelo dober), precej drugače od rFactorja in gtr2 kjer je vse skupaj bolj on-off. RBR je pa itak legendaren samo za uvajanje je boljše kakšno krožno cestno, vsaj po mojem.

No ko pride AC bomo pa tud mi pršaltali na to. Igra bo imela tudi bolj prijazen način oz. pomagala za začetnika(npr. dirkalna linija, stability control itd...).

Link to post

JocoG23 kaj se bo naučil,če pa mu je rFactor na "Veteran mode" v izi :D Ti svetuješ profiju,ki ima fotra Rally legendo sin pa gre seveda po njegovih stopinjah. Jaz mu dam zastonj moj volan,pa naj pride prej k meni probat rFactor na "veteran" mode in,če res tako obvlada mu ga šenkam ;)

Link to post

@PLAY , se strinjam kar pišeš, ampak ti modaš kozole in podpihuješ ravno to kar pišeš da te moti, ker modana kozola ni nič drugega kot to...........

Itak, ne rečem tega , da ni res, prodajam le tisto, kar se prodaja, kdor ve zakaj je odklep, ga lahko dobro uporabi, (primer xbox+jtag, imaš vse špile na disku, pa naj bo to org ali, in hvala bogu da se da, ker drugače bi bilo že velko št. konzol pokvarjenih-pogoni,laserji itd),kdor zlorablja, je sam kriv, (kdor tanka kurilca, ni Petrol kriv, al je?) ,nikoli pa nisem delal reklame, da imaš na tak način špil zastonj, odklep ima prednosti in tudi velke slabosti, naj bo to internet, uradna garancija, možne okvare povezane z modanjem........zakaj pa se prodajajo avotoradiji mp3, ipodi, divx predvajalniki, dvd pekači, dvd snemalniki-hišni itd ?

Hočem rečt eno, če se res človek drži tega, da nato nekaj kupi ok, ampak ponavdi kupi le tisto kar je res zelo dobro, primer F1 13 je dost dobra,(pa smo jo imeli za čisto tržno prodajno nišo,meni se zdi, da v tem delu mogoče pa ni več tako hudo), in zelo malo vas kupi original, pa zmer upate da bo zelo dobr špil, vidi pa se , da se špil zelo razvija, sicer tako in tako zaslužijo bajne vsote denarja, mogoče pa če bi ga še več, da bi bila 14-ka še boljša, tako si jaz želim...vemo pa da TO ni res.

Primer motogp13, če bi ga dobil tako tako, dvomim da bi oriđi nabavil, ko pa nekaj kupiš daš nek denar, ti je mogoče špil boljši, vsaj potrudiš se ga malo igrati, odigrati, uživaš vsaj malo, ko pa si nekaj potegneš, probaš in ti nekaj ni dobr, tkoj zbrišeš in pluvaš špil. Vrjemte da to drži, kor ima doma 200-300kopij kaj igra, mogoče 2-3 špile, pa se neha..

Le to me moti, da danes preden si nekaj potegneš, lahk dobesedno popreje vse zveš, ali je špil zanimiv, je dosti soliden, je vreden svojega denarja itd, to mi res niti en ne more rečt, da to ni res.

Je mogoče moje mnenje čudno, ampak tako je, tako sam mislim, da je treba mogoče nekoga podpirati 3-4 leta pol bo pa zadeva ornk, no vsaj jaz upam da bo..

Le ena reč še, lahk ne bi imel niti ene org igre, ampak jih imam vse org, le svojih preko 90+, tudi moje za prodajo so ubistvu moje-moj denar, jih je preko 500+ (res da imam trg, drugače jih toliko itak ne bi imel), s tem da nimam niti ene svoje modane konzole, sicer tudi zato, ker pač igram prek neta.

Bistvo vsega je le to, da mogoče kakšna serija bi bila boljša, če bi dobili več denarja, ampak tudi v denarju ni vse.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...