Skoči na vsebino

Virtual Reality Headset


Gapi

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • Odgovori 321
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dober dan vsi  Jaz sem pa nabavil HTC Vive in končno "dela" na Assetto corsa (unofficial hack). Lahko pa povem da je boljše kot official PCars. Evoga še moj video, primerjava. Bom naredil še video kje

Evo ,nabavil dk2,po dobri ceni Pizdarija na quadrat.Sploh si nisem mislil,da zadeva tako resnično prikazuje 3d.. Bom kr preskočil cv1 in htc vive1.CENA=IZBOLJŠAVE glede dk2 niso tako očitne.

Že vidm k bom hotu z Oculusom furat, pa se bom mogu najprej v FB vpisat...

Zivjo fantje!

Po dolge casu (spet) razmisljam o nabavi VR (in posledicno nadgradnji graficne); modelov je sedaj ze ogromno, tako da se je pravzaprav kar tezko znajti med vso poplavo Oculus-ov, VIve-ov itd...

Je tu kdo ki bolj sledi to sceno pa zna podati nek povzetek vsega skupaj kaj je primerno in kaj bi bil nek price-perfromance? Govori se, da bo Oculus Rifst-S discontinued to pomlad, potem je tudi se obvezen FB login za Oculus (kar mi nekak ne disi najbolj, sploh ga pa nimam).

Bral sem da so nekateri zelo zadovoljni s HTC Vive... je pa v poplavi marketinskih blog postov itd tezko lociti pleve od semena.

Kaksna so vasa mnenja in izkusnje? Kaj uporabljate?

Tnx, Miha.

Link to post

Jaz mam HP reverb G1, plus je definitivno resolucija (2160x2160 na oko). Kontrolerji niso najbolj precizni, zato je pingpong težko igrat, pa svetlo mora biti v prostoru, ker položaj določa z dvema kamerama in se mi je včasih "izgubil". 

Požrešen je za grafično kartico, iracing, AC, ATS, ETS2 vse delajo solidno. Za ACC pa je moja 1080 prešvoh. Blaž Majcen (najdeš ga na sloracing discordu) ima G2 pa lahko pove kaj več o novejšemu.

V preteklosti sem probal Oculus DK2 in CV1, razlika je kar opazna, drugih še nisem.

Link to post

Sam sem isi lastil že kar nekaj VR Headsetov (Lenovo explorer, Rift S, Odyssey plus, Valve Index..)

Po mojem mnenju težko prekosiš Rifta S (cena/kvaliteta/zmogljivosti/enostavnost uporabe) saj so se pred kratkim novi prodajali po 300-350€

Sicer ima res malenkost nižjo frekvenco osveževanja (80Hz) ampak v kolikor nisi nikoli bil vajen osveževanja a la 120Hz in naprej tega ne boš opazil.

Je relativno nezahteven za poganjat iz naslova hardware-a zato ponavadi ni problem držat konstantne FPS-je. Blazno enostaven je za konfigurirat, slika je jasna, leče so dobre in ima relativno velik "sweetspot" (ne potrebuješ obračat glave, ampak lahko z očmi gledaš po zaslonu in je kljub temu še vedno jasna slika). Prav tako so kontrolerji natančni in tracking deluje odlično. Rift ima sicer nekako najožji FOV od headsetov,ki sem jih uspel preizkusit.

Imel sem možnost preizkusiti še Hp Reverb G1 kot ga ima @Tomaž Eržen In slednji VR bi bil moja izbira znotraj budgeta 600€. Slika je fantastična, sicer malenkost manjši "sweetspot" na lečah napram Rift S kontrolerji imajo sicer malenkost slabši tracking ampak za pretežno uporabo v simulacijah je to nekako to za ta denar.

 

Link to post

Hvala Tomaz in Mylo!

Bral sem en dooolg thread na RD iz konca leta 2020, kjer jih kar nekaj nestrpno pricakuje HP Reverb G2, ceprav so review-ji glede trackinga slabi. Situacija z graficnimi karticami je trenutno zelo slaba (dobavljivost), zanimivo pa se mi zdi, da je zelo malo napisanega o HTC Vive (110 FOV) - mogoce zaradi cene.

Oculus bi mi bil zanimiv, ampak me njihova Facebook politika precej odbija (plus podpora; rift-s je discontinued). So pa cenovno med najbolj ugodnimi...

Mogoce se bo pa dalo kaj od te opreme najeti za preizkus (https://eigre.si/najem-opreme) v bliznji prihodnosti...

PS: kje sta pa nabavljala robo? Pri nas ali v tujini?

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...