markop

Donator
 • Števec vsebine

  1 718
 • Pridružen

 • Zadnjič prisoten

 • Days Won

  18

markop last won the day on January 6

markop had the most liked content!

Ocena v skupnosti

551 Odlično

O uporabniku markop

 • Rojstni dan

Osebne informacije

 • Spol
  Moški
 • Kraj
  *
 • Volan
  Logitech G27
 • Stopalke
  Ni podatka

Zadnji obiskovalci profila

1 155 ogledov profila
 1. Tukaj je v 2. točki opisan del tega kar sprašuješ. Vsak teden se ti upoštevajo točke iz tvoje najboljše dirke, če si vozil do 4 dirke. Če si vozil od 5 do 8 dirk se ti upošteva povprečje dveh najboljših dirk, itd...
 2. Moja teza sloni na izdanih računih, kjer je vrednost obračunanage DDVja 0. S tega sem izhajal, da dejansko v EU niso plačevali davka, dokler jih nihče ni nič vprašal. Če na računu navedeš DDV vrednost 0 in ga pol odvedeš ali obračunaš je to davčni prekršek. Poleg tega jim je šlo vse v dobiček. Ne vem zakaj bi na eni strani odvajali DDV pri čemer ga na računo ne bi obračunali. Tako plačuješ davek na dobiček, ki ga ne ustvariš. Moraš biti čuden. Sklepal sem, da dokler je bila EU baza uporabnikov majhna se EU birokrati niso dregnilio v to. Sedaj, ko je to nek denar pa hočejo svoj delež. Možno je pa itak vse. Ne bom več vztrajal. Bottom line = IR +22 % in to ni malo.
 3. Si me prisrčno nasmejal. To je pa resna kadidatura za rant of the year Še vedno si nisva na istem. Tle smo vsi na slabšem razen vlad po EU. IR od tega nima nič. Davek v EU do sedaj niso odvajali, ker niti ni bil zaveden na računu. Toliko poznam sistem v ZDA, da vem, da ti posel zaprejo v 1 tednu v kolikor na račun pišeš TAX 0 in ga pol obračunaš pri vhodnem davku. Skratka oni nimajo nič od tega. Ne prej ne sedaj. Kar imajo sedaj je velik glavobol, ker je njihova storitev za EU kar naenkrat 20% dražja. Letos prvič posluejo z dobičkom menda. Kar delajo samo govori o stanju konkurence na tem področju. DDV jim ne zamerim. Podražitev, ki je bila prej pa ja. Menda jim gre ogromno denarja za WEB developerje, ker se skozi borijo z ddos napadi. Zadnji je bil prejšnji teden z Daytono. Se povsem strinjam. Za pomankljivosti v tyre modelu vejo že dolgo časa, reakcija pa ni in ni. Vsaj taprave ne. Sej neki malega so zboljšali vendar še ni to to. Tole z DIRT-om bomo še vidli kaj bomo na road sceni iz tega dobili. Ni kej za dodat. Sramota se strinjam. Renault je odpovedal serijo, če se ne motim in ne dobijo podatkov. Če si kej bral jim je en uporabnik zdaj priskrbel teste na formulci. Neki se dogaja zgleda. Content je bil v določeni meri potreben. Zelo dobre proge in avte so dali ven. Razvili GT3 serijo. Pozabljaš pa na dynamic track. To je za moje pojme ogromen razvoj za tem. Na ovalu je to ful pomembna zadeva kakor sem bral in razumel. Jaz mislim, da je kot paket kar oboje. Top price za top sim Kot celota. Posamezni deli so drugje boljši se strinjam. Za moje nadaljne sodelovanje bo odločilen tale Porsche. Potrpežljivo čakamo....
 4. Ja, kar neki ne štima. Pri takem tempu in ob številu avtov iste znamke, ki jih je nedavno izdala konkurenca bi potrebovali par let. Hm, da nima konkurenca in veze prste vmes, da so papirji ostali v predalu Ja okoli VAT je kar vroča kri, ki se še kar ne ohladi. Bojim se da so šli čez limit.
 5. V8

  Dobro izgleda tole. Kako je bilo kej med dirko ? Avto, se lepo vozi ? P.S: ta črna špura (linija), ki se je ustvarila noro dobro zgleda.
 6. @Domc: Nič ne škodi probat. Zakaj pa ne. Samo kaj si točno mislil, da bi dobili promo kodo samo za nove ali za obstoječe uporabnike ali za vse uporabnike slo-racing in sicer časovno neomejeno ? Če prav vprašamo bi znalo it skozi. To je res. Če redno voziš dobiš nekaj nazaj. Kaj 40$ se nabere skozi celo leto ? Ni malo. @Grgi89: Če znižaš naročnino in pričakuješ povečanje števila naročnin je lahko dokaj dvorezen meč. Kaj če se to ne zgodi ? Čez okno si vrgel kup denarja. Ne vem. Težko bit pameten. Po moje že imajo neke analize koliko lahko še natageujejo elastiko. Ali pač. Je pa zanimivo, da takoj ko so povedali za ta nesrečni DDV so dali ven novico o dirtu updejtu in češ, da je Dave Kaemmer naredil preskok v razvoju gum in podlage. In takoj zatem še novica, da je Porsch v postopku validacije pri Porscheju. Skratka, vse da bi malo omilili slabo novico, ker DDV se je kuhal že nekaj časa. Ni jim to prišlo iz danes na jutri. Kakšna agencija jih je verjetno že dalj časa opozarjala. @Matjaž Murn: Imaš mogoče kakšno statistiko koliko uporabnmikov se je logiralo v zadnjem mesecu ali na letnem nivoju ali koliko jih je kliknilo na IRacing podforum ?
 7. S tem DDVjem je IR zgubil dobiček. Zakaj ? a) Če znižajo ceno, da bi kompenzirali DDV znižajo dobiček. b) Če obdrži isto ceno izgubi nekaj uporabnikov, ki jim bo vse skupaj preveč in posledično zopet izgubijo nekaj dobička. Sploh se jim bo poznalo na road sceni, ker imajo vedno več uporabnikov iz EU in če začnejo zgubljat bo kriza. Cene so ravno v 2016 dvigali, ker so menda do sedaj poslovali na pozitivni 0. Enkrta sem neki gledal okoli tega in mislim, da obrnejo 4M $, kar je res malo. Ne vem, če si lahko privoščijo, da bi spustili cene. Pravijo da ne. Veliko računajo na tale DIRT, saj so v US nori na to. IR ima trenutno največjo bazo dirkačev, ki dirkajo. Recimo AC ima 10x ali 20x takšno bazo, dirka se pa 10x manj. Nimam pojma. To se pri IR nikoli ne ve. Zasledil sem, da zna biti naslednji GT3 Aston Martin. Pri Ferrariju se jim je menda zakompliciralo pri telemetriji. Scan avta so naredili pri telemetriji pa zgleda ne dobijo vsega kar želijo. Bomo videli. Ne vem. S temi retro zadevami so se pri Nissanu in Audiju hudo opekli. Prodali so sicer veliko, vendar je serija mrtvilo in kar slaba reklama. Ne vem, če bodo še rinili v retro sceno. GTE mislijo razvit in LPM1. Evo, govora je tudi o BTCC: Pa stanje glede Porscheja
 8. Avtov je dovolj po moje. Zdaj ali je to Viper, Ferrari ali ubogi Skippy, who cares. Raje naj gume zrihtajo in boljši collision model, dež in še in še. Pa da server ne bo sramotno crknil, ko pride gor 300 ljudi, a ne !? #RoarBefore24hOfDaytona
 9. Še 1x ponovim. "Podražitev" v obliki dviga DDV-ja plača končni uporabnik. IR od tega nima nič. Zgolj škodo, ker je njihova storitev kar na ekrat dražja za ~20%. Ta denar se steka v državno vrečo za kritje raznih neumnosti. IR in tudi AC sta standarde postavila zelo visoko. Zdi se, da AMS nima dometa za to in bolj kot ne ste zdi "komet" kot temu pravijo. Se pravi nekaj časa ga vsi gledajo vendar gre hitro mimo. Vprašanje kaj bo čez pol leta. 5 ljudi na serverju 1x na teden. To ni zame. Poleg tega so to več ali manj modi. Tako za dirkališča kot tudi za avte. IR objektivno nima konkurence. Recimo zgodba s Porscheji. AC jih ima 30, vendra je IR tisti, ki bo organiziral "Mobil 1" prvenstvo pod okriljem Porscheja.
 10. Ne fantje res se motite. V ZDA je tako, da ko greš v trgovino vidiš ceno na etiketi. Ta cena je BREZ DDV in ti DDV obračunajo na blagajni. Tako je tudi pri IR. Avto recimo stane 10$. Mi iz EU smo plačevali 10$, nekdo iz ZDA je plačal 10$+TAX iz zvezne države v kateri je rezident. Zato se tudi ne IR forumu ne bunijo vsi. Tisti iz ZDA se sploh ne jamrajo. Jamrajo uporabniki iz EU in latino amerike. Mnenja sem, da je to hujši udarec za IR kot za nas, končne uporabnike. Marsikdo je s to "podražitvijo" šel čez limit kjer mu je bil IR še, recimo temu, opravičljiv. Še mail (prosim ne kopirajte tega okoli):
 11. Ne res ni tako. Sem šel gledat račune. TAX je bil 0. Eni so plačevali drugi pa ne. Celo znotraj US ni bilo konsistentno. DDV bodo morali sedaj odvesti. Bom prilepil kasneje mail ki sem ga naslovil na IR. Je pa tle se ena druga zanimivost. To je DDV na licencnino. Ne vem kako je s tem pri nas. Ko gledas zakon ni povsem jasno. Nisem pa racunovodja.
 12. BES in BSS je meni bila super v 2. splitu. Ko, sem prišel v 1. split sem pa večkrat končal v zidu. Mogoče so tam egoti takšni, ki gredo na vse ali nič. BES je še nekoliko hujši od BSS, ker je lahko v ekipi član z nizkim IR. RUF je po drugi strani milina kar se tega tiče. Pri kleparju nisem bil že en lep čas. Če si bral odzive ne forumu in njihove odzive (IR) so tudi sami precej jezni zaradi tega. Sedaj so celo ustavili plačila preko podjetja, ki zbira DDV in ga za njih odvaja na Irsko ta pa potem med članice EU. To je kar udarec za njih v smislu naročnin po moje. Še vedno altenative ni oz. se ji moraš prilagajat. Tu se da (se je dalo) vedno furat, saj je bilo vedno dovolj folka na serverju. RRE: ah, ni na nivoju rf2: mrtva MP scena AMS: ne poznam, ne slišim pa veliko o nekih hudih MP dirkah AC: poznamo situacijo z MP Meni IR ustreza zaradi organiziranega format dirk. Recimo včeraj ob 22:45 super dirka v RUF, 29 krogov na Lime Rock z 21 avti na gridu. Dobesedno sva se za 2. mesto pičila dva v razmaku 0.5s vseh 29 krogov. Samo za tako zadevo bom, ko mi poteče naročnina z vsemi možnimi kombinacijami popustov na ene 100€ letno samo za naročnino. Marsikdo bo nehal po moje. P.S: jah kontenta nikoli ne kupiš. Vedno ga najemaš. Zgleda, da je to edini rentabilen sistem. Menda gre RRE na ta model sedaj.
 13. Ta je pa huda. DDV ni stvar družbe ali podjetja ampak države oz. vlade in se gre EU zahvalit. IR tukaj direktno ni nič kriv. Pod črto pa ja IR storitve bodo 22% držje, ker sedaj niso obračunavali DDV nam iz EU. Huh. Ta bo težka za požret. Po drugi strani pa alternative ni. Je po delih, kot celota pa ne. Sploh, če si 2 leti čakal na Porscheja. Sej ga ima tudi AC, samo dirk ni na nivoju in s frekvenco kot so na IR ni. Black friday....
 14. Lep. Ne poznam.