1. Logitech in McLaren-Honda v Formuli 1 združila moči

  Avtor: tadejs,29. 03. 2017


  Moštvo McLaren-Honda je obvestilo javnost, da je sklenilo večletno pogodbo z Logitechom, svetovno znamko potrošniške tehnologije, ki je postal njegov uradni partner za periferno tehnološko opremo. Logitech je ena najbolj priljubljenih blagovnih znamk potrošniške elektronike, ki jo odlikuje izjemen mednarodni domet, saj svoje izdelke distribuira v več kot 100 državah po vsem svetu. 
  Logitechov logotip bo krasil stranico kokpita bolida McLaren-Honda MCL32, za sodelovanje v praksi je veliko najrazličnejših priložnosti v sklopu številnih temeljnih sektorjev znamke Logitech, vključno z računalništvom, igrami in področjem videa.
  „Temelj tega sodelovanja so lastnosti, ki so skupne Logitechu in moštvu McLaren-Honda: tehnološke inovacije, ki ljudem omogočajo vedno boljše dosežke, ter strast do vsega, kar počnemo,” pravi Bracken Darrell, generalni direktor in predsednik uprave podjetja Logitech. „Ne bi mogli biti bolj navdušeni nad dejstvom, da sodelujemo s tako legendarnim moštvom, pri tem pa milijonom oboževalcev Formule 1 predstavljamo naši znamki Logitech in Logitech G brands. Poleg tega človek nikoli ne ve, kaj nas čaka v prihodnosti.”
  Logitech je s to potezo vstopil v samo elito sponzorjev kjer se vrtijo vrtoglavi zneski in si verjetno obeta dodatno prepoznavnost ter prodajo. Predvidevam, da bodo to močno izkoristilu tudi za reklamiranje njihovih volanov, ki so v svetu dokaj priljubljeni in cenovno dostopni. Logitech velja za kvalitetno znamko in upam, da taka investicija ne bo vplivala na kvaliteto izdelave njihovih produktov. 
  Vir - GAMING.si


  • 30 ogledov
  • 0 komentarjev

 2. Porsche, Mazda in zvrhan koš izboljšav v novi posodobitvi za Assetto Corsa

  Avtor: Matjaž Murn,23. 03. 2017


  Včeraj je luč sveta uzrla nova različica priljubljenega dirkaškega simulatorja Assetto Corsa. Nova verzija nosi naziv v1.13 in prinaša kar precej novosti. Najbolj opazna je seveda nova vsebina, ki je brezplačna, dodana je možnost obratnega startnega vrstnega reda za drugo dirko ter možnost obveznih postankov.
   LeMans dirkalnik iz devetdesetih let prejšnjega stoletja Mazda 787B je dobil sedaj še uradno digitalno različico, pridružuje pa se mu malo šibkejša Mazda MX-5. Najbolj prodajani roadster vseh časov bo tako lepo dopolnil ponudbo ne-dirkaških vozil v simulaciji. Vsi lastniki Porsche Pack #3 pa so sedaj dobili dolgo pričakovanega Porsche 911 RSR, ki v simulacijo prihaja z zamudo, saj ob izidu paketa še ni bil nared. 

  Podpora za virtualno resničnost je na voljo že dalj časa, a le za Oculus Rift. Tokrat so dodali podporo še za HTC Vive, s čimer se bo lahko še več uporabnikov počutilo, kot da so res v pravem dirkalniku sredi dnevne sobe.
  Ureditev obratnega vrstnega reda za drugo dirko je bil do sedaj mučen proces, saj je bilo potrebno voznike razporediti ročno. To funkcionalnost so sedaj dodali, nastavimo pa jo zelo preprosto z nekaj kliki. Prav tako smo pridobili možnost nastavitve obveznih postankov. Nastavimo lahko tudi kdaj se boksi odprejo oz. kdaj je obvezen postanek veljaven.

  Ne smemo pozabiti omeniti zametka ti. "drivers swap" funkcionalnosti, ki je temelj vseh vzdržljivostnih dirk. Daljše dirke se vozijo ekipno z menjavo voznikov, saj je zelo težko ostati zbran dalj časa na dirki. Sedaj je ta možnost omogočena, vendar ima še nekaj pomankljivosti. Oba voznika v isti ekipi, imata ločene nastavitve dirkalnika, ki si ga delita. To je sicer mogoče nastaviti s fiksnimi nastavitvami dirkalnikov na strežniku, vendar je proces mukotrpen. Razvijalec Kunos Simulazioni obljublja, da bodo tudi to popravili z naslednjimi posodobitvami. Prav tako se poškodbe ne prenašajo, saj ob menjavi dobi nov voznik popolnoma nov dirkalnik, v primeru menjave voznikov pa ne deluje funkcionalnost obveznih postankov. 

  Vsi izboljšave so še kako dobrodošle in z vsako posodobitvijo je simulacija Assetto Corsa bolj izpopolnjena. Italijanski razvijalci so naleteli že na mnogo kritik, vendar je iz meseca v mesec razvidno, da se zelo trudijo, posodobitvam pa kar ni in ni konca.
  • 129 ogledov
  • 0 komentarjev

 3. Déjà vu

  Avtor: Rokovnjac,22. 03. 2017


  Po težki dirki na Zelenm peklu, kjer smo dobili tudi prvaka serije, so dirkači odpotovali na povsem drug konec Evrope. Tja, kjer jih je že čakala toplejša klima, morje in pa najhitrejši dirkalniki Formule 1. Odpravili smo se v Barcelono! Tam nas je pričakala domača predstavnica rumenega tiska, z zabavnim imenom Carmen Elizabeth Juanita Costa-Brava Cortez. Prikupna Španka je hitro ugotovila, da so dirkači serije po naporni dirki utrujeni in željni zabave. Zato je organizirala popoldansko druženje na plažah Barcelone. S seboj je pripeljala še nekaj prijateljic in zabava se je začela. Na začetku so dirkači leno poležavali na soncu, srkali koktejle in navezovali stike z okolico. Proti popoldnevu pa je bilo ležanja dovolj, ko je Zupan našel kanglico in Fujs lopatko. Takrat se je začela misija, kdo izdela večji grad iz mivke. Pesek je letel levo in desno, ko so iz nič začele nastajati veličastne skulpture. Kup peska okli ekipe RRT je tako kmalu začel dobivati obliko pravljičnega gradu. Povsem v drugo smer je krenil Fabijan, ki si je za model vzel kar Carmen in jo izdolbel v naravni velikosti. V drugo smer so krenili v ekipi Snitih Skir. Pobje so si na obali sposodili par skuterjev in že se je odvijala dirka med čolni prestrašenih ribičev v zalivu. Zabava se je zvečer s plaže preselila do prvih lokalov ob plaži, kjer so dirkači sprostili svoje zavore in si dali duška po dolgi in naporni sezoni. V lokalu EL Toro, je bil postavljen mehanski bik in kaj hitro so padle prve stave, kdo bo na njem zdržal najdlje. V finale sta prišla Kraner in Eržen, kdo je zmagal pa je zaradi lukenj v spominu težko povedati. Ravno tako je naslednji dan neznano kam izginila Carmen, se je pa pojavil srednje velik tiger, ki je razgrajal po glavah dirkačev.

   
  Ob prihodu na stezo Cicuit de Catalunya smo opazili, da se iz nje ravno poslavljajo dirkalniki formule 1, ki so tukaj opravljali zadnje teste pred sezono. Ob tem smo opazili zadovoljne obraze v Ferrarijevi ekipi in kisle pri Mclarnovi. Bojda je pri slednjih nek problem z japonskim dobaviteljem kosilnic. Kdo bi vedel.
  Tik pred začetkom kvalifikacij smo opazili, da so v ekipi Dizel preko leteče pošte prejeli nov diferencial. Mehaniki so poskrbeli za nebolečo menjavo in že so se kvalifikacije začele. Sonce je dobesedno topilo asfalt, ki je pri 44 stopinjah terjal strategijo nežnega pristopa do proge. Najbolj nežen se je na koncu izkazal Rožič, ki je ometel s konkurenco. Drugo uvrščenega Ocvirka in Kranerja na desetem mestu pa je ločilo zgolj tri desetinke! Kar je pričalo o tem, da so dirkači do sedaj že dodobra spoznali svoje zverine in iz njih na vsaki progi vlekli zadnje atome moči. Presenetljivo slabo se je na kvalifikacijah odrezal Lamborghini, saj je edino Glavač uspel priti na peto mesto, ostala mesta pa so si razdelili Audiji in Mclarni. Pa pravijo, da so Mclarni počasni..
  Pred prvo dirko je bila proga že razbeljena in nekateri so stavili na trde, večinoma pa je na štartu čakala z mehkimi. Gumami, da ne bo pomote. Ob ugasnjenih rdečih lučeh se je ponovno pojavila Carmen, rahlo skuštrana in dejala, da ima dobre informacije, da bo druga dirka verjetno v oblačnem, če ne celo deževnem vremenu. Čudno smo jo pogledali, kaj ne ve, da je za vreme zadolženo italijansko podjetje, ki za dež ne mara?! No, zaradi Carmen in njenih dolgih nog smo zamudili štart, saj so dirkači medtem že v drugem krogu. Nekoliko slabše je s štarta krenil Fujs, kar so izkoristili Pavšek, Glavač in Eršte. V tretjem zavoju drugega kroga pa je prvič počilo. Glavač je vzel drugačno linijo kot Pavšek, prišlo je do rahlega dotika, vendar zaradi italijanske barve na obeh dirkalnikih je oba dirkalnika odbilo, kot bi bili pink ponk žogici. Glavač se je ob tem obrnil in s seboj pobral še Eržena, slednji pa še nekaj preostalih dirkačev in žur v boksih se je začel.

  Nekje v tej zmedi je na hiter postanek prišel tudi Kraner in že ga ni bilo več. Če nebi imeli vrhunskih italijanskih kamer, ki snemajo v počasnem posnetku, tega nebi videli. V osmem krogu smo ob koncu zadnje ravnine videli ponesrečeno pospeševanje Ocvirka, ki je naredil pirueto za svojo Katko, spustil mimo Pavška in Eršteja in se pognal naprej. Povsem na vrhu je svojo dirko vozil Rožič, nekje bolj zadaj pa Glavač, Murn in Grebenc. Trijo adijo so jih poimenovali domači navijači in vzklikali vsakič, ko so se pripeljali mimo. Medtem je Eršte prišel vštric s Pavškom, vendar mu je slednji dal le avtogram in se odpeljal naprej. Oba sta očitno računala na hiter postanek, ki je sledil, vendar sta iz enačbe izpustila Kranerja, ki se je po postanku obeh, znašel pred njima. Na koncu prve dirke je tako slavil Rožič pred Kranerjem in Pavškom. Ekipa Dizel je bila na pragu osvojitve ekipnega naslova.
  Pred začetkom druge dirke je dirkališče prekril večji teman oblak in že smo se zbali, da se bodo uresničile grožnje po dežju. Ekipe namreč niso imele s seboj dežnih gum, zato so nekateri že začeli z noži lastnoročno rezljati kanale v soft gume. No izkazalo se je, da dežja ne bo, so se pa temperature na asfaltu znižale.  Po ugasnjenih rdečih lučeh, bi lahko rekli, da se je ponovila zgodba iz prve dirke. Po neuspeli obrambi drugega mesta, je Kraner spet hitro smuknil v bokse in nato tolkel hitre kroge, kot Muhammad Ali svoje nasprotnike. Spredaj sta Mclarna Dizlove ekipe narekovala svoj ritem in skrbela, da so se tretjemu članu ekipe, duhovnemu vodji, kotički ustnic širili v čedalje večji nasmeh. V tretjem krogu se zaradi nesporazuma pri merjenju širine bicepsov udarita Fujs in Panger. Krajšo potegne Fujs, ki z modricami na svojem dirkalniku konča dirko in si raje privošči eno hladno Sangrio. Nekaj kasneje so pri ekipi SRT ugotovili, da trenutne temperature zelo ugodno vplivajo na Audija in so se pognali v dir za tistimi pred njimi. Eržen je postajal čedalje večji v vzvratnem ogledalu Pavška, sledil mu je Eršte. Murn je po ponesrečenem štartu priletel v gnečo, ki so jo ustvarili Grebenc, Kurent in Tuš, jo izkoristil in na koncu iztržil zadnjo točko za deseto mesto. Kdo je zakuhal zmedo v zgoraj omenjeni skupini in bi si zaslužil kakšno okoli blatnika, o tem se še danes odločajo komisarji. Ob koncu je tako gladko zmago pobral Rožič, spet je med oba Mclarna skočil Kraner, četrti pa je bil Eršte.
  Dobili smo tudi drugo odločitev in sicer ekipnega prvaka, kar je postala ekipa Dizel Race Team. Kodermana smo še dolgo zalivali s šampanjcem, kaj se je zgodilo po tem, pa izvemo čez štirinajst dni v Imoli.

   
  • 124 ogledov
  • 1 komentarjev

 4. P911 z uradno obleko

  Avtor: markop,16. 03. 2017


  iRacing je na Silvestrovo presenetil vse in najavil licenčni Porsche 911 GT3 Cup avto. Obljubo ob najavi so tudi izpolnili in konec januarja smo dobili dolgo pričakovani licenčni P911 pokalni avto.
  Kakor izgleda je zanimanje za novo serijo ogromno. Serverji so dobro obiskani. V popoldanskih in večernih urah pa dirko, ki se odvija vsake 2 uri obišče približno 100 dirkačev. Tudi med uporabniki slo-racing portala je zanimanje za to serijo v porastu. V ta namen smo v sodelovanju z Luko Peklajem izdelali uradno slo-racing P911 poslikavo, ki je brezplačno na voljo vsem uporabnikom portala. Na poslikavi boste opazili sponzorje portala ter premierno tudi novi logotip.
  Svetujem, da si na iRacing portalu nastavite belo barvo platišč.

  Poslikavo lahko dobite na dva načina:
  1) Na trading paints lahko izberete poslikavo, kot vašo poslikavo za P911 avto in poslikava se bo avtomagično prenesla na vaš računalnik.
  2) Luka je predvidel nekaj možnosti za personalicazijo poslikave, kot so barve ogledal, vaše ime ter razne manjše dodatke na prednji maski. Z vas bom izdelal *.tga datoteko, ki jo boste nato sami naložili na trading paints.
  Še 1x hvala @Luka Peklaj za trud in promocijsko ceno !
  Lepo dirkajte !

   
  • 351 ogledov
  • 17 komentarjev

 5. Fanatec z novo opremo

  Avtor: Matjaž Murn,09. 03. 2017


  Pred mesecem dni je nemški proizvajalec simracing opreme Fanatec oznanil, da je možno kupiti novo različico njihovih zelo popularnih pedal CSPv3 (Club Sport Pedals v3). Gre za nadgradnjo prejšnjih pedal, imenujejo pa se CSP v3 Inverted, saj je postavitev pedalov za sklopko in zavoro obrnjena. Prvotno so jih razvili za njihov simulator varne vožnje in se nato odločili, da komplet še izboljšajo in ponudijo uporabnikom.

  Če odmislimo dodatno konstrukcijo, v katero so vpeli obrnjena pedala, gre  na prvi pogled za skoraj identična pedala, kot so CSPv3. Pri bolj podrobnem pregledu pa lahko vidimo, da je bilo spremenjenih kar nekaj delov. Hod in obnašanje pedala za sklopko sta zaradi obrnjene postavitve spremenjena, prav tako je drugačen hod pedala za zavoro. Prednameščen je blažilnik na zavori, razdalja med pedali pa je večja. Povečali so tudi površino plošče na kateri med vožnjo sloni peta, pod obrnjeni stopalki pa so dodali še dodatno ploščo. Stopalka za plin in ostale funkcionalnosti ostajajo nespremenjene. Na stopalki za zavoro je še vedno možnost nastavljanja trdote oz. hoda, pritisk pa zaznava preko LoadCell senzorja. 

  Površinska velikost ostaja identična kot pri navadni različici, za večjo stabilnost konstrukcije pa sta dodani še dve tački, ki zmanjšata možnost prevračanja pedalov, če niso fiksno pritrjena v vaš simulator. Ker CSPv3 pedala že poznamo in imajo zelo malo slabosti, ne dvomim, da bodo tudi nova pedala navdušila uporabnike. Gre pa že v začetku pograjati ceno CSPv3i, saj je le-ta višja za 240€ od navadnih CSPv3 in trenutno znaša 600€.

  Pred dnevi so napovedali izid nove različice njihove volanske baze, ki sedaj nosi ime CSW v2.5 (Club Sport Wheelbase). Podjetje je s podrobnostmi zelo skopo, omenili pa so, da so izboljšali elektroniko, vgradili nov FFB motor ter izboljšali hlajenje. Najbolj pritegne informacija, da je v bazi nov FFB motor, vendar glede na specifikacije ne gre za nič pretresljivega, saj moč in navor ostajata enaka. Tudi vizualno ostaja nova baza enaka prejšnji, na sprednji strani je bil dodan samo vgraviran logotip podjetja.

  Podjetje za letošnje leto napoveduje še nekaj drugih novih izdelkov, najbolj pa vsi seveda pričakujemo volan z neposrednim prenosom (Direct Drive wheel).
  • 281 ogledov
  • 3 komentarjev

IP.Board News by DevFuse