Skoči na vsebino

- - - - -

Pregled F1 sezone

• Please log in to reply
1 odgovorov v tej temi

Anketa: F1 2011 (29 član(ov) je oddalo glasove)

Kdo bo na koncu sezone prvak?

1. Nejc Janovljak (7 glasovi [24.14%])

Odstotek glasov: 24.14%

2. Andrej Trošt (7 glasovi [24.14%])

Odstotek glasov: 24.14%

3. Gregor Vodičar (14 glasovi [48.28%])

Odstotek glasov: 48.28%

4. Rok Prosen (0 glasovi [0.00%])

Odstotek glasov: 0.00%

5. Kdo drug (1 glasovi [3.45%])

Odstotek glasov: 3.45%

Glasuj Gosti ne morejo glasovati

#1 gregor vodicar

gregor vodicar

fijuuuuu

• Donator
  • 3 150 prispevkov
  • Kraj:Dobrepolje
  • Volan:Logitech G25

Napisano 25 avgust 2011 - 10:48

Za nami je že 13 odpeljanih dirk, tako da smo že kar konkretno zakorakali v drugo polovico sezone. V naslednjem prispevku bodo prikazana nekatera pričakovanja in opažanja prvo uvrščenih v prvenstvu.

Posted Image

V prvenstvu je trenutno vodilini Nejc Janovljak, ki si je v mesecu Juniju privozil zelo veliko točk v primerjavi s konkurenco in veliko prisotnih dobesedno šokiral s svojo hladnokrvnostjo in konstantnostjo. Pri Red Bullu so po veliko tehničnih težavah, le te kot kaže odpravili, saj sta oba dirkača na zadnjih treh dirkah končala vse dirke, ki sta jih začela. Mclaren je že znan v tem, da zelo niha v formi, vendar si sedaj obetajo še boljše čase z novim konkurenčnim dirkačem v ekipi Adrijanom. Kot kaže se dviga forma v Ferrariju, kjer je Prosen na zadnjih dirkah osvojil lepo število točk in tako ujel priključek s favoriti za naslov. Forma se več kot očitno dviguje tudi v ekipi Sauber z Vedranom na čelu in v ekipi Virgin, kjer imajo novega voznika Glavača. Forma pa je nekoliko padla pri ekipah Lotus Renault, Williams in Mercedes GP, kjer so se sigurno trudili v poletnem premoru, da zopet ujamejo priključek s konkurenti.

Spodaj je grafično prikazano točkovanje posameznikov in ekip.

Točkovanje posamezniki:
Posted Image

Točkovanje ekipe:
Posted Image

V nadaljevanju boste lahko prebrali intervjuje z nekaterimi glavnimi kandidati za letošnji naslov. (Avtorja vprašanj: Gregor Vodičar, Andrej Trošt)

Nejc Janovljak (179 točk)

1. Malo več kot polovica sezone je že odpeljane. Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami v poletnem delu sezone, ko ste se zavihteli na prvo mesto v prvenstvu?

S predstavami v poletnem delu sezone sem zelo zadovoljen, saj sem presenetil samega sebe s tremi zmagami in s svojo vzdržljivostjo. Veliko vlogo sta odigrala tudi naključje in sreča, ki sta botrovali tehničnim težavam z zmogljivostjo pri sestrski ekipi Red Bull in težavam pri izvozu iz boksov pri Mclarnu (smeh).

2. Ste pričakovali, da boste po polovici sezone v tako dobrem položaju?

Tega nisem pričakoval, sem pa ciljal na uvrstitev med prvih pet na lestvici. Sedaj, ko se borim za naslov prvaka, kar težko verjamem, da sem na samem vrhu razpredelnice.

3. Kakšni so vaši cilji za nadaljevanje sezone? Prednost pred zasledovalci je kar lepa.

Cilji so seveda hitrovozeči ;) . Poskusil si bom priboriti še kakšno zmago in se po svojih najboljših močeh branil pred napadi Gregorja Vodičarja in Andreja Trošta. Postati prvak je želja vsakega voznika in ker je do konca še osem dirk verjamem, da bo borba še zanimiva. Vsaka prednost pa je pred tako vztrajnimi zasledovalci premajhna (smeh).

4. Kdo so po vašem mnenju glavni kandidati za letošnji naslov?

Težko bi napovedal letošnjega kandidata. Imamo štiri velike favorite in vse se še lahko obrne.

Andrej Trošt (160 točk)

1. Malo več kot polovica sezone je že odpeljane. Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami v poletnem delu sezone, kjer še vedno ostajate na 2. mestu.

S predstavami sem kar zadovoljen, konkurenca je močna in se ne predaja, delam vse kar je v moji moči. Imel sem nekaj res dobrih dirk in na srečo nobene prav zelo slabe. Poškodba gležnja mi je sicer vzela nekaj dragocenih točk, a nič ne de, boril se bom do zadnjega kroga zadnje dirke.

2. Kdo vas je v tem delu sezone najbolj presenetil?

Mislim, da kar Nejc Janovljak s svojimi konstantnimi predstavami in vrhunskim dirkanjem, prav tako tudi Rok Prosen, ki se vzpenja v formi in postaja zelo nevaren v boju za naslov prvaka.

3. Kakšni so vaši cilji za nadaljevanje sezone? Za prvim mestom ne zaostajate prav veliko, kakšni so vaši načrti za naslednje dirke?

Moji cilji so predvsem dobro dirkati, potem pa bomo videli kam me to lahko pripelje. Seveda ni skrivnost, da si želim poseči po naslovu, a hkrati ostajam realističen in pričakujem da bo moje delo zelo oteženo s strani ostalih treh kandidatov, ki imajo vsi zelo dobre možnosti. Vsako dirko bom dal vse kar imam. :)

4. Kdo so po vašem mnenju glavni kandidati za letošnji naslov?

Mislim da je zelo resen kandidat Janovljak, ker ima nekaj prednosti, prav tako ne bi izključil vedno odlično pripravljenega Gregorja Vodičarja. Seveda sem potem tu še jaz in pa Rok Prosen, ki je v očitnem vzponu. Naj se tekmovanje športno zaključi in z dobrim občutkom vseh vpletenih (prvak bo jasno imel najboljšega :).

Gregor Vodičar (158 točk)

1. V srednjem delu sezone ste imeli nemalo težav. Kaj se je dogajalo z vami in vašim dirkalnikom?

Ja res je. V ekipi smo imeli ogromno tehničnih težav od zadnje nadgradnje bolida. Na koncu smo ugotovili, da je bila za težave kriva elektronika, ki ni delovala tako kot je morala. Na koncu nam je pomagala celo konkurenčna ekipa mclarna za kar smo jim še vedno hvaležni.

2. Na zadnjih dirkah ste se spet pobrali. Kaj pričakujete od nadaljevanja sezone?

Ja zadnje dirke so zopet potekale po pričakovanjih, čeprav je zaostanek nekaj dirk nazaj kar narasel. V nadaljevanju sezone pričakujem napete boje in upam na dobre rezulatate. Mislim, da se bo boj za prvaka zavlekel prav do zadnje dirke, saj je konkurenca letos res neverjetna. Ena napaka in že lahko pozabiš na stopničke.

3. Kdo vas je v tem delu sezone najbolj presenetil?

To je vsekakor Nejc, ki zna ohraniti mirno glavo. Mogoče je manjše presenečenje zadnjih dirk tudi Rok Prosen, ki je že lansko leto kazal zelo dobro formo, vendar se mu velikokrat enostavno ni poklopilo. Mislim, da počasi prihaja tudi njegov čas.

4. Kdo je po vašem mnenju najresnejši kandidat za letošnji naslov? Lahko pričakujemo vaš napad na drugi naslov? Ali lahko mogoče še kdo iz ozadja preseneti vodilne?

Vsekakor vsi prvi štirje v trenutnem točkovanju. Naprimer Nejc je izjemno konstanten, čeprav mogoče nima take hitrosti kot recimo Trošt, ki lahko vedno preseneti v dobrem in slabem smislu, kar je vsekakor njegova hiba. Rok Prosen je izjemno hiter in kot kaže je dobil tudi na konstatnosti, tako da je vsekakor še vedno resen kandidat za naslov. Ja iz ozadja bosta sigurno nevarna še Vedran in Janko, vendar mislim, da imata za osvojitev naslova že prevelik zaostanek, se bosta pa gotovo še vmešavala v boj za zmage. Kar se tiče mene lahko povem, da se bom boril do konca, čeprav zaostanek ni tako majhen in bom na koncu upal na najboljše.

Rok Prosen (145 točk)

1. Malo več kot polovica sezone je že odpeljane. Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami v poletnem delu sezone, kjer ste proti koncu pokazali zelo dobre predstave.

Z rezultati sem izjemno zadovoljen, predvsem glede na število treningov zadnjih nekaj dirk do Madžarske. Letos je bilo sicer tudi kar nekaj tehničnih težav z bolidom, kar pa seveda ne gre preveč objokovati.

2. Kdo vas je v tem delu sezone najbolj presenetil?

Veliko presenečenje je sigurno Nejc Janovljak, saj verjetno nihče ni pričakoval njegovega vodstva sredi sezone, verjetno še sam ne. Presenečen pa sem tudi sam nad sabo, saj tudi sam nisem pričakoval mest med top 5.

3. Kakšni so vaši cilji za nadaljevanje sezone? Zaostanek za prvim mestom je trenutno že kar velik, vendar ste razliko na zadnjih dirkah vztrajno zmanjševali in očitno je ferrari tekom sezone vedno hitrejši.

Cilji do konca sezone so nadaljevati dobre uvrstitve na stopničke, če bo možno, sicer pa vsaj končevanje dirk. Vse manj bo časa še za tiste redke, težko potrebne treninge.

4. Kdo so po vašem mnenju glavni kandidati za letošnji naslov? Na katero mesto ciljate vi?

Kandidati za naslov so definitivno vsi trije vodeči. Vsi so letos namreč že pokazali, da znajo zmagovati in nizati visoke uvrstitve.

Po 4 tedenskem odmoru je sedaj na vrsti dirka v Spaju, kjer se bojo dirkači spopadli med seboj. Dirkačem so na voljo nekoliko posodobljeni dirkalniki in vsi se že sprašujejo kakšna bojo razmerja moči v rahlo spremenjenih razmerah. Kaj pa mislite vi? Na to lahko odgovorite tudi v anketi zgoraj.

Rezultati!

Posted Image
Posted Image

#2 PEK

PEK

Vesoljec

• Donator
  • 2 957 prispevkov
  • Kraj:Kamnik
  • Volan:Fanatec Porsche 911 GT3 RS

Napisano 25 avgust 2011 - 10:55

Glavaču so ponudli prost sedež pri Williamsu do konc sezone.

sam maxl tega še ne ve. :P
Janko Glavač

0 uporabnik(ov) bere temo

0 član(ov), 0 gost(ov), 0 anonimnež(ev)